Culinaire foto’s
Kabeljauw met truffel bij Amarone
Briljant voorgerecht bij Restaurant Amarone in Rotterdam. Kabeljauw gemarineerd met truffel, waar truffel vaak overheerst, had de chef dit perfect weten te voorkomen, waardoor de smaken elkaar versterkten, een waar sterrengerecht, chapeau!
Gauchos Rotterdam Wilhelminakade
Mooie ribeye en bife de lomo, ofwel ossenhaas, van resp 400 gr en 200 gr, vergezeld van gegrilde paddenstoelen, boontjes met knoflook en frietjes, wel apart met knoflook en peterselie. Echt smakelijk vlees, zeer mals en goed gegrild. Groot verschil met de overbuurman, het Wereldmuseum waar finesse en raffinement de hoofdtoon voeren, overeenkomst is: smaak!
Crêpes Suzette bij Old Dutch
En dit is het resultaat op het bord. Een heerlijk voorgerecht, op ambachtelijke wijze aan tafel bereid. Helaas een ambacht dat steeds minder wordt beheerst. Het aan tafel bereiden van kreeft, het trancheren van een Chateaubriand en het creëren van Crêpes Suzette is gewoon een fantastische culinaire beleving met grote meerwaarde. Ik ben blij dat deze culinaire kunst nog wordt uitgevoerd bij Old Dutch.
Frikandel bij Mochi
Met Jean Pierre en Edwin genieten van de lekkerste Frikandel van Den Haag ter wereld. De andere gerechten zijn ook erg mooi.
Rauwe zeebaars en Hollandse garnalen
Prachtig voorgerecht, de rauwe zeebaars oogt als haring met uitjes, maar is bijzonder verfijnd van smaak, een aangename culinaire surprise. De Hollandse garnalen zijn zo mooi en smaakvol als ze maar kunnen zijn, mooi neutraal en toch hoog op smaak, klasse!
Wereldmuseum Rotterdam