Culinaire foto’s
Spare ribs van Smokey
De lekkerste spare ribs van Den Haag haal je bij Smokey, in de oude zaak die is verbrand, hoe verzin je het als je Smokey heet, nam ik altijd zoet-heet, die is in de nieuwe tent wel erg pedis geworden, dus nu gewoon zoet, erg lekker!
Oosterscheldekreeft bij Les Copains Delft
De lekkerste kreeft bij ons favoriete visrestaurant in Delft. De Chef had zichzelf weer overtroffen, wat een prachtige smaken, daar moet je zo naturel mogelijk van genieten. Dit was veel beter dan de Oosterscheldekreeft met tomatencoulis die we bij Bord d'Eau kregen voorgeschoteld, dat was op zich een mooi gerecht, maar de verfijnde smaak van de Oosterscheldekreeft moest het afleggen tegen de tomaten, smakelijk maar toch jammer van zo'n bijzondere kreeft. Dat hebben ze bij Les Copains veel beter begrepen, briljante compositie met eendenlever, asperges en een mooie jus, genieten met een hoofdletter.
Tonijn bij Les Copains Delft
Prachtige tonijn, op twee wijzen bereid, zo eenvoudig en zo smaakvol. Tong- en oogstrelend!
Oosterscheldekreeft
De lekkerste kreeft ter wereld, misschien samen met de Menorcaanse kreeft die aan de noordkust van Menorca wordt gevangen en die wordt gebruikt in de Calderetta, bijzondere kreeftensoep. Oosterscheldekreeft heeft een heerlijke smaak, ik heb hem direct naast Canadese kreeft geproefd en dat was geen klein verschil, helaas ook niet in prijs.
Rijst met groente en kip
Voor de lekkere trek een goed uurtje naar na het diner, alleen voor sportieve mannen met smaak.
Rogvleugel bij het Wereldmuseum
Normaliter een gerecht dat ik graag aan anderen overlaat, het kan alleen zeer vers worden gegeten en dat is het dus in het Wereldmuseum. Als het vers is en goed wordt bereid, dan is het ook een prachtig stukje vis, smaakvol en een mooie textuur. Hier begeleid door een prachtige jus en bijzondere paddenstoelen, fantastisch gerecht.
Zacht gegaarde sucade bij Manna Nijmegen
Zachte garing kan prachtig vlees opleveren, ook eenvoudig vlees kan dan erg mooi worden; sucade is een mooi stuk vlees en werd door de chef van Manna tot grote hoogten gebracht, prachtige volle smaak en perfecte textuur.
Zeebaars met een saus van Piccalily, Corona Den Haag
Ik vernam dat er in Corona weer goed wordt gekookt, dat klopt! Deze chef heeft het in zich in de voetsporen te gaan treden van Kanenborg die hier zijn eerste ster bij elkaar kookte. Voorgerecht was Zeebaars met een saus van Piccalily, vroeger gruwelde ik van het ouderwetse patatje Piccalily, maar dit was genieten van een geheel andere orde. Prachtig op de huid bereide zeebaars, prachtige cuisson, vaak wordt zeebaars een beetje droog en melig, maar deze was perfect bereid. De begeleidende saus was zeer gedurfd, maar het pakte erg goed uit, mooi uitgebalanceerd gerecht. Genoten in het voor fiscale procestijgers hoogst mogelijke gezelschap, was dit een fabelachtige combinatie.
Creme Brulee bij Las Palmas
Ooit riep ik dat de lekkerste Creme Brulee bij Le Garage werd geserveerd, hoe dom kan je zijn, zie mijn eerdere recensie, het is nu helemaal niks meer. Hoe heerlijk, hoe vol heilgenot bij Herman's Las Palmas. De meest briljante Creme Brulee die ik ooit heb gegeten, zo'n simpel dessert is alleen top als het echt perfect wordt bereid, en dat was het!
Lamsnek en Bavette
Briljant vlees bij de beste vleeskok van Nederland, Herman den Blijker. Bijzonder dat de eenvoudigste stukken vlees het lekkerste waren, prachtig bereid, met dank aan IJsbrand, diepe volle smaken, onwaarschijnlijk lekker! Begeleid met 2009 Bordeaux van Ruud de Geus, nu al erg lekker!