Culinaire foto’s
Crab en tonijn bij De Leest in Vaassen
Hooggespannen verwachtingen voor de nieuwe driesterrentent, wat een plaatje van een gerecht. De kingcrab is heerlijk naturel aangemaakt, de tonijn is net even aangezet, erg lekker. Het palet is oogstrelend.
Wagyu rib-eye bij Claudius Nijmegen
Waarschijnlijk het beste steakhouse van Nederland, ik ken geen betere. Absoluut hoogtepunt in dit grill restaurant, waar de tijd minstens dertig jaar heeft stilgestaan, wellicht zelfs veertig jaar als je naar de salad bar trolley kijkt, heerlijk om te zien en te proeven, is de centrale houtskoolgrill waar de ervaren en goed doorvoed uitziende vrolijke chef, die met een brede grijns op het gezicht de rauwe stukken vlees komt presenteren, alvorens deze aan het hoog oplaaiende vuur toe vertrouwen, de scepter zwaait en de meest voortreffelijke stukken vlees op het bord weet te toveren. Prachtig zijn ook de escargots vooraf, deze staan bijkans garant voor een nachtje in de logeerkamer als de spondegenote niet mee-eet, en de ouderwetse garnalencocktail met whisky-cocktailsaus.
Bal gehakt bij De Ballentent
Hemelsbreed minder dan 30 meter verwijderd van Rotterdams toprestaurant Parkheuvel ligt onderaan de dijk De Ballentent, nog beroemd/berucht uit het Pim Fortuyn-tijdperk. Een heerlijk pretentieloos eetparadijsje met de uitstraling van een ouderwets koffiehuis, nog net geen veertig jaar oude Hero Perl vlag in de mast. Een (h)eerlijke bal gehakt, desgewenst overgoten met saus van het huis, prima!